Neem contact op

Gebruikmaken van het momentum voor de aanpak van obesitas

Het aantal mensen met overgewicht en obesitas groeit. Er is steeds meer aandacht voor het toenemende probleem van mensen met overgewicht en obesitas en de gevolgen voor de gezondheidszorg.
Waarom is dat momentum nu en wat maakt dat er meer belangstelling is voor obesitas en overgewicht?

We weten steeds meer over de oorzaken van obesitas. Factoren die een rol kunnen spelen zijn onder andere stress, slecht slapen, verschillende medicijnen en soms een stukje genetische aanleg. Het stigma dat mensen met obesitas wat meer wilskracht nodig hebben of “gewoon wat minder moeten eten en meer bewegen” is achterhaald.Door corona hebben overgewicht en obesitas flink in de belangstelling gestaan in de media, bij wetenschappers en zorgverzekeraars. Verschillende partijen hebben zich uitgesproken over het groeiende probleem en dit ook als een goede gelegenheid gezien om hiervoor meer aandacht te vragen. Kortom, het was daarom interessant en een goed moment voor HLDR om met Novo Nordisk te mogen samenwerken aan een obesitasproject.

Een interessant artikel van drie zorgverzekeraars over de rol van de overheid, gemeenten en zorgverzekeraars om het probleem van overgewicht en obesitas aan te pakken. Conclusie: meer samenwerken en op drie verschillende niveau’s leefstijl aanpakken, waarbij de overheid, regionale instanties en zorgverzekeraars de verantwoordelijkheid samen moeten nemen om het probleem echt aan te pakken.

Het aantal Nederlanders met overgewicht groeit. Dat kan zo niet langer, vinden drie grote zorgverzekeraars | De Volkskrant

Geschreven door op 30-09-2021
GERELATEERDE ARTIKELEN

Digitale Innovatie in de Zorg

‘Digitale Innovatie in de Zorg’ is een 10-daagse post-master van Radboud Management Academy in samenwerking met HLDR consulting. Deze is gericht op professionals en managers die succesvol willen bijdragen aan digitalisatie of het implementeren van innovaties in zorg en bedrijfsvoering. Vul hieronder jouw gegevens in, en wij mailen je de brochure!

Lees verder

Toekomstbestendige ouderenzorg met een nieuw domoticaplatform

Het doel van het gezamenlijke domoticaproject was het onderzoeken, selecteren en testen van een overkoepelend platform en het delen van geleerde lessen met andere zorgorganisaties. Het project werd gezamenlijk aangevlogen om van elkaar te leren en een kijkje in elkaars keuken te nemen. HLDR faciliteerde kennisuitwisseling, structureerde het proces en begeleidde de samenwerking. De geleerde […]

Lees verder