Neem contact op

Gebruikmaken van het momentum voor de aanpak van obesitas

Het aantal mensen met overgewicht en obesitas groeit. Er is steeds meer aandacht voor het toenemende probleem van mensen met overgewicht en obesitas en de gevolgen voor de gezondheidszorg.
Waarom is dat momentum nu en wat maakt dat er meer belangstelling is voor obesitas en overgewicht?

We weten steeds meer over de oorzaken van obesitas. Factoren die een rol kunnen spelen zijn onder andere stress, slecht slapen, verschillende medicijnen en soms een stukje genetische aanleg. Het stigma dat mensen met obesitas wat meer wilskracht nodig hebben of “gewoon wat minder moeten eten en meer bewegen” is achterhaald.Door corona hebben overgewicht en obesitas flink in de belangstelling gestaan in de media, bij wetenschappers en zorgverzekeraars. Verschillende partijen hebben zich uitgesproken over het groeiende probleem en dit ook als een goede gelegenheid gezien om hiervoor meer aandacht te vragen. Kortom, het was daarom interessant en een goed moment voor HLDR om met Novo Nordisk te mogen samenwerken aan een obesitasproject.

Een interessant artikel van drie zorgverzekeraars over de rol van de overheid, gemeenten en zorgverzekeraars om het probleem van overgewicht en obesitas aan te pakken. Conclusie: meer samenwerken en op drie verschillende niveau’s leefstijl aanpakken, waarbij de overheid, regionale instanties en zorgverzekeraars de verantwoordelijkheid samen moeten nemen om het probleem echt aan te pakken.

Het aantal Nederlanders met overgewicht groeit. Dat kan zo niet langer, vinden drie grote zorgverzekeraars | De Volkskrant

Geschreven door op 30-09-2021
GERELATEERDE ARTIKELEN

Uitnodiging eerste editie HLDRinsights – Waar ligt jouw blinde vlek?

Wat hebben preventie, technologie en toegankelijkheid met elkaar te maken binnen de visuele sector? Kom erachter op donderdag 2 november tijdens onze eyeopener sessie in samenwerking met Koninklijke Visio en Dotslash Utrecht!

Lees verder

Reactietermijn gesloten – Wij zoeken een nieuwe collega!

Ben jij onze nieuwe junior consultant? Lees dan vooral verder! Over HLDR HLDR is een jong bedrijf dat strategie en innovatie in zorg & life sciences vertaalt naar de praktijk. We helpen onze opdrachtgevers bij het opzetten en uitvoeren van programma’s, projecten en samenwerkingen op het gebied van zorginnovatie, zorgtechnologie en preventie. We maken structuur, […]

Lees verder